logo

 

  www.socialedialoog.be is het virtueel kenniscentrum voor managers die verantwoordelijk zijn voor goede arbeidsverhoudingen in hun organisatie en voor sociale onderhandelaars, en voor raadgevers en onderhandelaars die hen hierin bijstaan.

Deze website is bedoeld als virtueel kenniscentrum voor practici van het sociaal overleg, collectieve arbeidsverhoudingen en duurzaamheid.

Het terrein bestrijkt de vele facetten van de sociale dialoog in de brede zin van het woord. Dat is ruimer dan het begrip sociaal overleg dat staat voor het overleg tussen vakbonden, werkgevers,vakbonden en overheid over sociaaleconomische onderwerpen. De sociale dialoog omvat ook het management van de rechtstreekse arbeidsverhoudingen tussen de werkgever en de groep van mensen in de onderneming.

Social Management
De bedoeling van de verzamelde kennis bestaat daarom in het leveren van kennis en inzicht voor personeelsverantwoordelijken en productiedirecteurs, industrial relations managers, adviseurs en advocaten om een goed sociaal klimaat in ondernemingen te helpen realiseren. Want ondernemingen moeten niet alleen goederen, diensten en winst genereren, maar ook sociale toegevoegde waarde voor de mensen. Die doelstellingen gaan trouwens hand in hand, als men duurzaamheid hoog in het vaandel houdt.

 

Uw inbreng is welgekomen
Onze website is zeker niet volledig. Rubrieken moeten nog ingevuld worden. De inhoud kan discussies uitlokken. Ook al proberen de auteurs kritisch en respectvol te zijn. De bezoeker mag dan ook reageren en zelf een bijdrage met feiten en cijfers of met beschouwingen voorstellen.

Suggesties zijn welkom. Kritiek zal ernstig worden genomen.

Manou Doutrepont{jcomments off}

the best way to find out if you can trust somebody is to trust them
Hemingway