Designed as an easy-to-use online reference tool, the European industrial relations dictionary is a comprehensive collection of the most commonly used terms in employment and industrial relations at EU level today. It contains over 350 entries, featuring concise definitions and relevant contextual information, with hyperlinks to EU legislation and case law.

Hoeveel cao's hebben de sociale partners in 2017 gesloten, hoeveel adviezen hebben ze opgesteld, hoeveel rapporten hebben ze voorgesteld? Kortom, wat was de formele output van het sociaal overleg op de verschillende niveaus? Het antwoord in cijfers vinden jullie in de tabel hieronder.

Lees meer...

De nieuwe president van Frankrijk wil nieuwe regels in het sociaal overleg. De concrete voorstellen zetten ons aan om dit initiatief te volgen. Want, als het regent in Parijs zou het wel eens kunnen druppelen in Brussel.

Lees meer...

Op zoek naar de animatie van een interne opleiding over sociaal overleg voor uw directieleden of kaderleden? Kijk je uit naar een 'patronale' evenknie van de syndicale vorming?

Social Dialogue Network heeft vier modules uitgewerkt. Je kan ze terugvinden als je op de balk hierboven rechts klikt op 'kalender'.

Lees meer...

Zoals elk jaar actualiseren we de tabel met een overzicht van de formele output van het sociaal overleg op alle niveau's.

Lees meer...

Niemand betwist het stakingsrecht, maar niemand mag het recht om vrij te gaan werken, vrij naar het ziekenhuis te gaan of vrij naar school te gaan betwisten.
Charles Michel, Eerste Minister, in de Kamer der Volksvertegenwoordigers op 22 oktober 2015